Nyfiket, kreativt och personligt ledarskap 

Om oss

Lemon Soul drivs av mig, Karin Billsten. Att se människor utvecklas och därmed få ökad livskvalitet, att få andra att lyssna till sin inre kompass och riktning är på riktigt mitt “why”. 

Sedan lång tid tillbaka arbetar jag som rektor, chef och ledare. Branscherna har varierat men den röda tråden har alltid varit kommunikation och att skapa mervärde för ledare, rektorer, chefer, medarbetare och kunder. En av mina styrkor är att tillsammans med andra nå resultat – över förväntan. Jag har lätt att tänka nytt och annorlunda och gillar att hitta vägar framåt.

På liknande sätt tar jag mig an rollen som coach. Det är en ynnest att få bidra till andras önskade förändringar och resultat. Jag ser mig själv som en kulturbärare, och vill odla relationer mellan människor – plantera och så något nytt som en tanke, en känsla eller sätt att vara och leva. Det är lätt för mig att se helheter och sammanhang, agera strukturerat och analytiskt. Förmågor som tillsammans med strategi, nyfikenhet och ett starkt syfte skapar meningsfullhet och resultat. 

img-1

Mer om mig och mitt varför

Nyfikenhet och ett något äventyrliga sinnelag har alltid funnits hos mig. Som barn var jag kreativ och ville göra annorlunda. Jag älskade att klättra högt upp i träd och upp på berg för att kunna blicka ut. Att få se helheten och hur saker hänger samman. Nyfikenheten och vilja att se framåt använder jag idag för att ta reda på mer och förstå hur jag kan bidra till en människas utveckling.

Som ung vuxen bodde jag många år på olika platser i världen och utforskade vad världen och livet hade att erbjuda. Det var viktiga år då jag fick möjlighet att skapa nytt, få upptäcka och äventyra, vara i nya kulturer och berikas av olikheter.

Den röda tråden hos mig är relationer och att engagerat se, och bidra till hur människor kan utvecklas och hitta nya rum och sanningar hos sig själva. Är flexibel och mobil med möjlighet att ta uppdrag som rektor och chef/ledare på olika geografiska platser. Mitt arbetssätt genomsyras av att leda andra till ett MODIGT ROLIGT och INKLUDERANDE ledar- och livsskap.

Jag vill vara det bollplank jag vet många chefer, ledare och medmänniskor önskar och behöver. Man behöver inte vara ensam där ute – I am here

Karin Billsten

Grundare

Fakta om citroner

VISTE DU ATT:
Ett enda citronträd kan producera upp till 270 kg citroner – varje år!

Citronträdets egenskap att blomma och bära frukt samtidigt gör det unik och trädet har länge använts som symbol för beständig och trogen kärlek för evigt liv.

Det sägs att citronträden har sitt ursprung från Asien och att man i Europa kom igång med att odla citroner på 1400-talet. Citronen är känd för sina antiseptiska egenskaper och sjömän som led av skörbjugg fick ofta tillsätta citron till sin diet.

Socialiserande roligheter och erbjudanden

Lemon Soul Fruity Friday

Bjuder in till härliga fruktiga AW antingen hemma hos mig eller på lokal. Dela din e-post/mobilnummer här för att ta del av erbjudande och datum för Fruity Friday.

Lemon Soul Moonlight walk

Fredagen eller lördagen närmast fullmåne arrangerar jag en månskensutflykt upp på toppen av Hammarbybacken i Stockholm. Dela din e-post/mobilnummer här för att ta del av erbjudande och datum för Moonlight walk.

Lemon Soul Walk & talk

Intressanta och inspirerande teman för samtal avhandlas i ljuvliga promenadområden kring Årstaviken i Stockholm. Dela din e-post/mobilnummer här för att ta del av datum.

Sagt om Lemon Soul

”Under hösten har jag vid fem tillfällen fått den stora glädjen att prata med dig i telefon i coachningssamtal. Första gången var mitt huvud en enda röra. Efter samtalen kändes det skönt att ha fått sortera ut tankar och höra vad det är som händer i mig egentligen. Jag var i ett läge där det var många stora saker på gång i mitt liv. Andra samtalet hade allt plötsligt lagt sig, och jag var hur lugn som helst i kroppen. Och då pratade vi om hur det känns, och lite framtidsplaner.”

”Det har varit otroligt bra att ha haft samtalen att se fram emot, dels för att jag vetat att även om jag gått och tänkt på vissa saker och inte vetat riktigt var jag ska göra av mina tankar, så har jag vetat att jag kommer att få prata med dig snart. Och så har det varit. Det är en ynnest att få berätta om sådant som rör sig i huvudet, och få kloka motfrågor från dig, fast du inte har svaren. De har jag ju själv. ”

“Jag vill tacka dig för den här tiden. Det har varit inspirerande och givande med en hög profession från din sida. Det är viktigt att ha ett professionellt arbetssätt och det har jag sett hos dig. Efter närmare 30 år i branschen är det ett hårt arbete att försöka höja statusen i detta yrke. Om det fanns fler chefer som du, skulle det gå betydligt lättare.”

”De här fem gångerna har hjälpt mig att sortera mina tankar och hålla mig på banan, och framför allt fått mig att vara glad och positiv under processen med en del tuffa beslut och förändringar i mitt liv.”

“Så konstigt att du slutar. Känns som du är en av oss nu…Bra jobbat! Du har verkligen smugit dig in på ett behagligt och effektivt sätt med 100% fokus på vår verksamhet. TACK!!!”

“Karin har på ett proffsigt och inkännande sätt guidat mig till ett ställe som gör att jag står stadigare i min sanning idag.Du är lugn och trygg, förberedd och påläst. Stort stort tack för våra sittningar.”

“Målet var hyfsat klart för mig men vägen dit var lite snirklig. Men att prata högt och att du ställde frågor som hjälpte mig se vad jag egentligen behövde hjälp med gjorde att jag till slut hittade ett mycket bättre resultat än jag först hade tänkt mig. Mitt mål var ”enkelt” – definiera min ledarstil. Resultatet blev istället något så mycket mer användbart. Min egen kompass som jag kan använda både i arbete och privat. Karin är professionell, kunnig och genuint intresserad av att hjälpa mig vidare i processen. Hennes styrkor är att hon är strukturerad, när jag ”flyter iväg” i mina tankar fångar hon upp mig och får mig tillbaka till rätt spår. En styrka är även att jag upplever Karin som empatisk på ett bra sätt utan att svåra saker tar över. Hennes egen erfarenhet och kunskaper är också värdefullt. Tror Karin har en strålande karriär framför sig och kan hjälpa många människor med sin härliga personlighet och varma framhållning. Tack för ditt stöd för denna gång.”

“Jag har upplevt dig som mycket närvarande, bra på att bygga förtroende och tillit, bra på att ställa öppna frågor som stödjer i tankearbetet. Jag har också uppskattat de fysiska övningar som du använt dig av som initialt kan kännas lite obekvämt men som har gett bärande effekt. Dvs att man har något att hänga upp tanken vid. När jag tänker på vår handledning ser jag mig själv framför mig när jag till exempel går åt ena sidan, andra sidan, bakåt och framåt – i syfte att synliggöra känslor i olika processer. Jag kan då lättare komma tillbaka till de känslorna och tankarna och jobba vidare med dem i det vardagliga arbetet. På något sätt fastnar det som sägs på ett annat sätt.”

“Jag har fått syn på mig själv på ett mer strukturerat sätt. Jag står stadigare i min bild av vad jag behöver och vad jag vill. Jag har tack vare coachningen synliggjort vad jag behöver ta med mig in i oklara processer där stressen kan öka. Jag ville få en klarhet kring vilka steg jag ska ta i det vidare arbetet. Detta har coachningen bidragit till. Jag ville också få hjälp med att på ett bättre sätt hantera det som uppstår i arbetslivet. Det har jag också fått hjälp med.
Jag har även blivit än mer övertygad om att mina strategier gällande andning och pauser är av värde och behöver fortsätta. Jag känner mig stärkt av coachingen, jag känner ökad tilltro till min kompetens och jag kommer arbeta aktivt för att bibehålla den känslan även utanför coachningen. Centrala begrepp har för mig handlat om tillit och lugn.”

Samarbetspartners

Bolag som kontaktar Lemon Soul för rektorsuppdrag och andra uppdrag: